Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht met antwoorden op de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@echtekerstboom.nl.

veelgestelde vragen

Hoe werkt het bestellen van een kerstboom?

Op onze website kunt u gemakkelijk een echte kerstboom bestellen. Hoe werkt het: klik op Kerstboom bestellen en kies uw gewenste kerstboom. Door de kerstboom in uw winkelmand te plaatsen kunt u deze vervolgens afrekenen via iDeal.

Kan ik mijn kerstboom ook op een dag naar keuze laten afleveren?

Ja, dit kan. Bij het plaatsen van uw bestelling kunt u een zelf een afleverdatum naar wens kiezen. Dit kan door op de kalender te klikken. Let op: kerstbomen tot 1,75 meter worden alleen bezorgd van dinsdag t/m zaterdag. Grote kerstbomen worden alleen op dins- en donderdagen bezorgd door onze koerier.

Wat is de bezorgtijd van een kerstboom?

Voor onze kerstbomen tot 1.75 meter geldt: op werkdagen voor 14.00 uur besteld is dezelfde dag nog gezaagd en verzonden. Op zondag en maandag worden geen bomen bezorgd door PostNL. Vaak kunt u de kerstboom dan de volgende dag al in huis verwachten. Wij versturen onze kerstbomen met PostNL, en daarom zijn de algemene voorwaarden van PostNL van toepassing.

De bomen van 2 tot 3,50 meter worden bezorgd door een koerier. De bezorgdagen zijn op dinsdag en donderdag. Hier geldt dus niet: op werkdagen voor 14:00 uur besteld is dezelfde dag nog verzonden. Helaas kunnen wij u geen exacte tijd doorgeven van de bezorging, omdat dit afhankelijk is van het schema van onze koerier. De koerier bezorgd ook in de avonduren tot 22.00 uur.

De bezorgdata van 2022 voor bomen vanaf 2 meter:

Dinsdag 1, 8, 15, 22, 29 november en dinsdag 6, 13 en 20 december.
Donderdag: 3, 10, 17, 24 november en donderdag 1, 8, 15 en 22 december.

(Gewenste datum is aan te geven bij de bestelling.)

Kan ik de bestelling na het bestellen volgen?

Wanneer u een bestelling heeft geplaatst krijgt u voor bomen tot 1.75 meter van ons een track-en-trace code per mail toegestuurd wanneer wij de kerstboom hebben verzonden. Hiermee kunt u uw bestelling volgen. Let op: het kan voorkomen dat deze e-mail in uw spambox terecht komt. Controleer deze daarom ook.

Worden de kerstbomen van Echte Kerstboom echt door jullie zelf gekweekt?

Jazeker! Wij kunnen u ervan verzekeren dat onze kerstbomen op ons eigen kerstbomenveld worden gekweekt. Ook onze Nordmannen zijn zelf gekweekt en komen niet uit Duitsland of Denemarken, in tegenstelling tot veel kerstboom webshops. Wanneer u op werkdagen voor 14.00 uur bij ons een kerstboom tot 1,75 meter besteld, wordt deze dezelfde dag nog gezaagd en op de post gedaan. Door de versheid van onze bomen kunt u hier lang van genieten. Klik hier voor meer informatie over onze werkwijze.

Wat is een Easyfix kerstboomstandaard?

Een Easyfix kerstboomstandaard is een standaard waar u uw kerstboom gemakkelijk op kunt zetten. In al onze kerstbomen boren wij een conisch gat voordat we de kerstboom verzenden, zodat u deze gemakkelijk op de Easyfix kerstboomstandaard kunt plaatsen. Voor elke kerstboom verkopen wij een bijpassende standaard. Deze zijn verkrijgbaar van staal of van kunststof vanaf € 20,00.

De boom staat op deze standaard altijd recht en u heeft ‘m binnen enkele tellen staan. Klik hier voor meer informatie.

Hoe kan ik mijn kerstboom het beste verzorgen?

Een kerstboom is net een snijbloem. Deze heeft water nodig om vers te blijven en zijn naalden niet te laten vallen. Door middel van de Easyfix kerstboomstandaard kunt u uw kerstboom water geven, zodat deze lang vers blijft. Daarnaast is het belangrijk om de boom eerst te laten acclimatiseren voordat u deze in huis zet en niet te dicht bij de verwarming plaatst. Lees hier onze verzorgingstips, zodat u zo lang mogelijk van uw verse kerstboom kunt genieten.

Wat is het verschil tussen een Nordmann kerstboom en een Servische Spar?

Een Nordmann boom heeft mooie glanzende donkergroene naalden die niet prikken. Het is een populaire boom door zijn vrij stevige naalden die bijna niet uitvallen. Een Servische spar heeft in tegenstelling tot de Nordmann kleinere en dunnere naalden. Deze boom wordt ook wel een zilverspar genoemd, vanwege zijn glanzende naalden met een grijsgroene kleur. De Servische spar is een compacte, smalle boom.

Informatie over de verschillende soorten kerstbomen en de voordelen per soort hebben we voor u op een rijtje gezet. Deze informatie is op deze pagina te bekijken.

Kan ik de kerstboom ook retourneren na mijn bestelling?

Omdat een kerstboom een natuurproduct is en deze vers voor u wordt gezaagd, is het helaas niet mogelijk om deze te retourneren.