Onze verschillende soorten kerstbomen

Bij Echte Kerstboom verbouwen we verschillende soorten kerstbomen op diverse kerstboomvelden. De verschillende soorten kerstbomen die wij verkopen zijn Nordmannen, Picea Omorika en Picea Abies. Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen deze kerstbomen? Hieronder leggen we het aan u uit, zodat u de juiste kerstboom kunt kiezen die bij u past.

Kerstbomenveld van Echte Kerstboom

Het aanbod

Verschillende soorten kerstbomen | Echte Kerstboom

.

De voordelen

De Nordmann (Abies nordmanniana)

De Nordmann kerstboom is een van de meest geliefde kerstbomen in Nederlandse huiskamers. De kerstboom heeft niet-prikkende diepgroene naalden die mooi vol en breed van vorm zijn. Nordmann kerstbomen zijn langzame groeiers. Wist u dat het wel 7-8 jaar duurt voordat ze een lengte van 1.75 meter hebben bereikt?

Voordelen van een Nordmann kerstboom

  • Het is een volle en brede boom. Hier kunt u gemakkelijk een grote hoeveelheid aan kerstdecoraties, slingers en lichtjes in kwijt. Versieren maar!;
  • De Nordmann heeft niet-prikkende naalden in tegenstelling tot bijv. de Picea Omorika of de Picea Abies. Wel zo prettig met het optuigen van uw kerstboom;
  • Het is een boom met mooie, glanzende naalden. Dit geeft de Nordmann een extra luxe uitstraling;
  • Deze boom staat bekend om de veroorzaking van minder tot geen allergische reacties.

De Servische Spar (Picea Omorika)

Een andere boom die wij verbouwen is de Servische spar. Het is een vrij smalle en compacte kerstboom, waardoor deze kerstboom geschikt is voor in bijna elke woning. Zijn takken hangen wat af, waardoor hij een sierlijk uiterlijk heeft. De Servische spar is blauwgroen van kleur en heeft wat fijnere naalden dan bijvoorbeeld een Nordmann kerstboom.

Voordelen van een Servische Spar

  • De Servische spar is een smalle en compacte kerstboom. Daarom is deze boom ook geschikt voor in kleinere ruimtes;
  • Het is een heerlijk geurende boom;
  • Door de blauwgroene kleur heeft deze kerstboomsoort een mooie uitstraling.

De Fijnspar (Picea Abies)

De fijnspar, ook wel Picea Abies genoemd, is de traditionele kerstboom zoals we deze kennen. De naalden van deze kerstboom zijn groen van kleur. Het is een mooie kerstboom met een kegelachtige vorm. Deze kerstboom staat erom bekend dat hij zijn naalden eerder laat vallen dan bijv. een Nordmann boom of Servische spar, maar met de juiste verzorging kunt u ook van deze boom lang genieten.

Voordelen van een fijnspar

  • Ook de fijnspar is een heerlijk geurende kerstboom. Hiermee haal je het ultieme kerstgevoel in huis;
  • Deze kerstboom heeft vaak een wat “openere” uitstraling, waardoor de kerstboom versierd kan worden met voldoende kerstversiering, ballen en lichtjes;
  • De fijnspar is de traditionele kerstboom zoals we deze kennen.

De verzorging van uw kerstboom

Een goede verzorging van uw kerstboom is belangrijk om er lang plezier van te hebben. Zelfs verse kerstbomen kunnen – wanneer u deze geen water geeft – hun naalden laten vallen. Bekijk daarom ook onze verzorgingstips waarin we uitleggen hoe u uw boom in huis het beste kunt verzorgen.