Kerstboom kopen in Zelhem. Vandaag vers gezaagd, morgen gratis in huis!

U woont in Zelhem en bent op zoek naar een mooie kerstboom? Boerderij ‘t Geutjen uit Doetinchem helpt u graag verder met een verse kerstboom van onze eigen kwekerij. Vandaag gezaagd, morgen gratis in huis. Hoe klinkt dat? Zelf ophalen – of nog leuker: zelf uw boom zagen of uitgraven – behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. U vindt ons in Doetinchem, vlakbij de snelweg, bij afslag Doetinchem-Oost. Haal de kerstballen en de kerstverlichting maar van zolder! De heerlijke weken rond kerst zijn bij dezen officieel begonnen.

Kerstboom kopen in Zelhem

Boerderij ‘t Geutjen is al bijna dertig jaar dé kerstboomkwekerij van de Achterhoek. Op onze kleine kwekerij, gevestigd in Doetinchem, vlakbij de afrit Doetinchem-Oost, krijgt elke boom de zorg die het verdient. Want bij het kweken van een kerstboom komt meer kijken dan u denkt. Wist u dat een kerstboom er gemiddeld zeven jaar over doet om de lengte van twee meter te bereiken? Of dat elke boom die van onze kwekerij afkomstig is in zijn leven ruim twintig keer handmatig is gesnoeid? Om over het maaien van het onkruid (drie keer per jaar) nog maar te zwijgen.

Online kerstboom bestellen Zelhem

Sinds 2016 verkoopt Boerderij ‘t Geutjen ook kerstbomen via een webshop. De bomen die u via deze website kunt bestellen, worden – als de bestelling voor 14:00 uur is geplaatst – nog dezelfde dag door een van onze medewerkers gezaagd. De volgende dag wordt de boom dan bij uw bezorgd. Verser kan niet! En de hars en dennennaalden op de bekleding van uw auto kunt u waarschijnlijk ook als kiespijn missen. De kerst in huis halen is leuk – maar dan het liefst wel zo makkelijk mogelijk.

De maximale lengte voor de bomen die online verkocht worden, is 1.75 meter. Dit in verband met de rug van uw postbezorger. Uiteraard kunt u ook langskomen op onze kwekerij om zelf een kerstboom uit te zoeken op ons kerstbomenveld. Neem een schop of een zaag mee, dan kunt u hem meteen rooien en meenemen. Bomen groter dan 1,75 meter – de maximale lengte om een boom te verzenden – zijn hier ook voorradig.

Echte Kerstboom – een van de eersten

Echte Kerstboom is een van de eerste kerstboomkwekerijen die een webshop is begonnen. Het AD schreef er een aantal jaren geleden over en maakten ook een reportage op ons kerstbomenveld. “De meeste mensen kopen een kerstboom als december nadert. De echte piekdrukte is in de dagen na Sinterklaas. De meeste mensen komen in die periode op de akker een boom uitzoeken. ‘En zelf zagen, da’s het mooiste.'”

zelhem

Het erf van Boerderij ‘t Geutjen

“Maar voor de kerstvierders die daar geen zin of tijd voor hebben, steekt Marnix Muller graag de handen uit de mouwen. In de webshop klikken mensen op de kerstboom van hun keus en vervolgens gaat de Doetinchemmer het land op om ‘m vers te zagen. De boom wordt ingepakt met de nettenmachine en gaat vervolgens op de post. De volgende dag in huis. ‘Nee, er hoeft geen extra doos omheen. De bomen gaan zo mee met de bezorger. Kaartje met het adres eraan, klaar’, vertelt Muller, naast een vers ingepakte, manshoge Nordmann.”

Kerstboomstandaard is ‘uitvinding van de eeuw’

Nog een laatste opmerking: de kerstbomen worden allemaal voorzien van een conisch gat. Veel van onze vaste klanten hebben inmiddels een Easy Fix-standaard. Met deze kerstboomstandaard heeft u uw boom binnen drie seconden loodrecht en muurvast in uw woonkamer staan. Met dit systeem kunt u uw kerstboom ook water geven, waardoor hij langer blijft staan zonder zijn naalden te verliezen. De standaard is al jaren een besteller bij ons. Verschillende klanten noemden dit systeem al eens ‘de uitvinding van de eeuw.’ Benieuwd naar dit systeem? Hier vindt u meer informatie.

Ook zo’n zin om een kerstboom op te tuigen? Kom langs op ons erf of neem een kijkje in onze webshop. We wensen u alvast prettige feestdagen toe!

Neem een kijkje in onze webshop.