Verzorgingstips

Van je echte kerstboom wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten. Dat snappen wij heel goed, en daarom hebben we voor de juiste verzorging van uw kerstboom een aantal verzorgingstips opgesteld. Wist u bijvoorbeeld dat het goed is om een kerstboom regelmatig water te geven? Marnix, de trotse eigenaar van Echte Kerstboom, verzorgt al meer dan 35 jaar met veel plezier en liefde de kerstbomen op zijn kerstbomenveld. Hij vertelt u dan ook graag waar u op moet letten bij de verzorging van uw kerstboom.

.

Tip 1: Laat de kerstboom eerst acclimatiseren

Een of twee dagen in de gang, kelder of schuur zorgt ervoor dat de overgang van buiten naar binnen minder hard is, waardoor de kerstboom zijn naalden langer zal behouden.

Tip 2: Geef de kerstboom voldoende water

Soms verbruikt een kerstboom wel een liter water per week. Met onze Easy Fix-standaard kunt u het water makkelijk bijvullen. Een kerstboom is net als een bos bloemen: zonder water houden ze het veel minder lang vol dan met.

Tip 3: Zet de kerstboom niet te dicht bij de verwarming

Ook dit zorgt ervoor dat de boom sneller uitdroogt en zijn naalden zal verliezen. Zet de kerstboom daarom niet te dicht bij de verwarming.

.

Dit waren de verzorgingstips. We hopen dat u door het toepassen van de bovenstaande tips extra lang kunt genieten van uw mooie, echte kerstboom. Wij wensen u alvast prettige feestdagen toe!