3 gouden tips om je kerstboom goed te verzorgen

Het is misschien wel de meest gestelde vraag die we krijgen: hoe moet ik mijn kerstboom verzorgen en onderhouden? Daarom hebben wij wat tips voor u opgesteld. Zo heeft u optimaal plezier van uw kerstboom.

Hoe moet je een kerstboom verzorgen

1. Laat de kerstboom eerst acclimatiseren

Als u een kerstboom bij ons bestelt, dan kunt u er zeker van zijn dat de boom een dag eerder nog in de volle grond wortelde. Het is voor zo’n boom dan ook een hele verandering om plotsklaps vanuit de kou naar de warmte (kamertemperatuur) te gaan. Daarom adviseren wij altijd om de boom een of twee dagen te laten acclimatiseren in de gang, kelder of schuur. Dit zorgt ervoor dat de overgang van buiten naar binnen minder hard is, waardoor hij zijn naalden langer zal behouden.

2. Geef de kerstboom voldoende water

Een kerstboom is net als een snijbloem: zonder water houdt hij het veel minder lang vol dan met. Geef uw kerstboom daarom voldoende water. En wees niet te zuinig: een boom van 1.75 meter verbruikt toch al snel een liter water per week. Vul de standaard dus regelmatig bij. Met de Easy-Fix-standaard die wij leveren kunt u de boom gemakkelijk water geven. U zet de boom op de pin (het conische gat boren wij standaard in elke boom) en de boom staat. Vul het waterbassin circa drie keer per week met een goed glas water en uw boom blijft tot ver na kerst zijn naalden behouden.

3. Zet de kerstboom niet te dicht bij de verwarming

Dit zorgt er namelijk voor dat de boom sneller uitdroogt en zijn naalden zal verliezen. Zet uw boom liever een meter van de verwarming af, zodat het niet teveel lijdt van de warmte die het uitstraalt. Kan dat niet, dan helpt het natuurlijk als u de boom voldoende water blijft geven.

Wij wensen u veel plezier met uw kerstboom en zeggen alvast: fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar – en hopelijk zien wij u volgend jaar weer terug.

Hartelijke kerstgroeten,

Familie Muller

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *